ТЕРМИНИ за тренинг во “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ”

   Во нашиот Центар за боречки вештини "Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ" кој е лоциран на ул.Емил Зола бр.10а во Кисела Вода (посебен простор кој е достапен...

Видео од најдобрите моменти од престижниот турнир ”Abu Dhabi Pro Rome...

На престижниот меѓународен турнир во бразилска џиу џица”Abu Dhabi Pro Rome 2018”, Македонската репрезентација предводена од Претсетателот , Ивица Алексовски  заедно со своите избраници...

Применливоста на бразилската џиу џица во реална борба

Денес во меѓусебните разговори, особено кај оние веќе тренирале некоја боречка вештина или спорт секогаш е актуелно едно прашање: "Применливоста на боречките вештини и...

Уште една победа за Даниела Алексовска – “Ниш БЏЏ Опен 2017”...

Нашата најуспешна македонска натпреварувачка во бразилска џиу џица Даниела Алексовска, член на "Д Стронгест & РУТС БЏЏ" предводен од Претседателот на Македонската Федерација за...

“ROOTS BJJ” – НАЈДОБАР ТИМ на “GAMENESS MACEDONIAN BJJ OPEN 2015”...

  Шампионскиот тим на  на вчера завршениот “”Gameness Macedonian BJJ Open 2015” освои 50 медали, од кои: 12 ЗЛАТНИ МЕДАЛИ; 18 СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ; 20 БРОНЗЕНИ МЕДАЛИ. Тимски резултати: ROOTS BJJ...

Група наменета за најмалите “Д Стронгест & РУТС БЏЏ Кидс”

Зошто најмалите да тренираат боречка вештина?   Дали ќе им биде од корист или ќе ги направи поагресивни? Што е бразилска Џиу Џица? Бразилската Џиу Џица е боречка...

Работен состанок на Претседателот на Македонската Федерација за БЏЏ со новиот...

Вчера во просториите на Агенцијата за млади и спорт се одржа работен состанок меѓу новиот Директор на Агенцијата за млади и спорт,г-динот Дарко Каевски...

Официјални правила од Светската Федерација за Бразилска Џиу Џица – “IBJJF”

Центарот за боречки вештини "Д Стронгест & РУТС БЏЏ" ги приведе официјалните правила според Светската Федерација за БЏЏ со цел да ги запознаеме нашите...

Појаси во БЏЏ – ПРОГРАМА И СИСТЕМ НА РАНГИРАЊЕ

Програма и техники кои се изучуваат Благодарение на Ултимејт фајтот денес бразилската џиу џица е многу популарна низ целиот свет. Познатата фалимија Грејси се најзаслужни...

ГОЛЕМ СЕМИНАР СО СВЕТСКИОТ ШАМПИОН ВО БРАЗИЛСКА ЏИУ ЏИЦУА РИКАРДО ‘Jegue’...

  Дата: 18 мај 2019 Локација: Центар за боречки вештини “Д Стронгест” Почеток: 11 – 14 часот Рикардо Евангелиста е врвен БЏЏ црн појас под Професор Хулио Цезар...

Клубови

Д СТРОНГЕСТ – Скопје

Центарот за боречки вештини “Д СТРОНГЕСТ” лоциран на ул. Емил Зола бр.10 во Скопје и е најквалитетното место во нашата држава доколку сакате да...

Д СТРОНГЕСТ Охрид

Клубот за Бразилска Џиу Џица "Д Стронгест" започна со работа во 2012 година а регистриран е во 2013 г во рамките на Македонската БЏЏ...

Д СТРОНГЕСТ – Куманово

Клубот за бразилска џиу џица Д’Стронгест-Рутс БЏЏ Куманово е основан на 17.06.2013 година од страна на главниот тренер во клубот, Мартин Стефановски. Од основањето...

БЏЏ – Прилеп

Клубот за Бразилска Џиу Џица - БЏЏ Прилеп започна со работа во 2012 година, а во 2013 година стана член на Македонската БЏЏ федерација. Тренери...

Д СТРОНГЕСТ – Аеродром

Д Стронгест Аеродром е првиот клуб кој произлезе од клубовите под Д Стронгест. Основан е во 2007 година, со почетна локација во ОУ Лазо Ангеловски...