Уште една победа за Даниела Алексовска – “Ниш БЏЏ Опен 2017”...

Нашата најуспешна македонска натпреварувачка во бразилска џиу џица Даниела Алексовска, член на "Д Стронгест & РУТС БЏЏ" предводен од Претседателот на Македонската Федерација за...

Официјални резултати – V ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО БЏЏ – НО ГИ...

ТИМСКО НАТПРЕВАРУВАЊЕ: Д'Стронгест Рутс БЏЏ - Скопје............164 поени Д'Стронгест Рутс БЏЏ Охрид...............43 поени Д'Стронгест Рутс БЏЏ Прилеп.............27 поени Д'Стронгест Рутс БЏЏ Куманово..........22 поени Д'Стронгест...

ТЕРМИНИ за тренинг во “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ”

   Во нашиот Центар за боречки вештини "Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ" кој е лоциран на ул.Емил Зола бр.10а во Кисела Вода (посебен простор кој е достапен...

Пренос во живо од Интернационалниот турнир во бразилска џиу џица во...

Денес со почеток од 11.00 часот во Сараево ќе се одржи 5-тиот по ред силен меѓунаредоен турнир во бразулска џиу џица  "EAST EUROPEAN BJJ...

До сега… Тројца натпреварувачи… Две златни и една сребрен медал

Нашите македонски претставници, членови на "Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ" и Македонската Федерација за Бразилска Џиу џица до сега освоија 3 медали и тоа...

Дали си спремен за твојот прв турнир?

Пријавувањето на твојот прв турнир може да биде стресно за тебе, особено ако не си се натпреварувал во други спортови претходно. Натпреварите се добар начин...

Зошто децата треба да се занимаваат со спорт и зошто боречките...

Без оглед дали станува збор за тимски или индивидуален спорт, тој за децата и нивниот развој е и повеќе од неопходен. Идеална возраст според...

Стефан Пецевски… Златен медал во категорија на виолетови појаси 

Прв пат борба во виолетови појаси, македонскиот најуспешен БЏЏ натпреварувач,Стефан Пецевски освои златен медал.  Сега Пецевски има можност да се бори во апсолутна категорија каде...

Работен состанок на Претседателот на Македонската Федерација за БЏЏ со новиот...

Вчера во просториите на Агенцијата за млади и спорт се одржа работен состанок меѓу новиот Директор на Агенцијата за млади и спорт,г-динот Дарко Каевски...

Дали заслужуваш син појас во БЏЏ?

Сите знаат дека авантурата до црниот појас е долга и тешка. Голем дел од луѓето го добиваат синиот појас, но ретко кој продолжува понатаму....

Клубови

Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ – Скопје

Центарот за боречки вештини “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” лоциран на ул. Емил Зола бр.10 во Скопје и е најквалитетното место во нашата држава...

Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ – Охрид

Клубот за Бразилска Џиу Џица "Д Стронгест & Рутс Охрид" започна со работа во 2012 година а регистриран е во 2013 г во рамките...

Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ – Куманово

Клубот за бразилска џиу џица Д’Стронгест-Рутс БЏЏ Куманово е основан на 17.06.2013 година од страна на главниот тренер во клубот, Мартин Стефановски. Од основањето...

Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ – Прилеп

Клубот за Бразилска Џиу Џица - Д'Стронгест РУТС БЏЏ Прилеп започна со работа во 2012 година, а во 2013 година стана член на Македонската...

Д СТРОНГЕСТ – Аеродром

Д Стронгест Аеродром е првиот клуб кој произлезе од клубовите под Д Стронгест. Основан е во 2007 година, со почетна локација во ОУ Лазо Ангеловски...