За Нас

БРАЗИЛСКА ЏИУ ЏИЦА ФЕДЕРАЦИЈА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Адреса: ул”Сава Ковачевиќ” 6/47, Скопје

Контакт телефон: +38970242288

Формирана 2012 година по иницијатива на Алексовски Ивица, првиот македонски црн појас во БЏЏ кој живее и работи во Македонија.

Првиот клуб Алексовски го отвора во 2009 година, а во 2010 година неговиот тим се припои на познатиот светки тим на “ROOTS BJJ” под капата на првиот македонец, носител на Црн појас во БЏЏ, Проф. Роберт Наумоски.

Денес Проф. Наумоски е Почесен член на Македонската Федерција за БЏЏ.

БЏЏФРСМ денес брои 10 клубови:

  • “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” Скопје
  • “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” Охрид
  • “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” Куманово
  • “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” Прилеп
  • “Д СТРОНГЕСТ” Аеродром
  • “ЗЕНИТ” Скопје
  • “БУДО” Велес
  • “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” Карпош
  • “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” Таф
  • “РУТС БЏЏ” Скопје

Претседател: Алексовски Ивица

 

Технички лица:

Михаил Поповиќ 078 579 473

 

 

 

 

 

Ева Илиевска 072 235 181