UFC 207- службен распоред и мерењето на борците

Видео од мерењето на борците за предстојниот UFC 207...https://www.youtube.com/watch?v=hUTm8Fzrp6k По откажувањето на борбата помеѓу Фабрицио Вердум и Кеин Веласкез, UFC 207  остана на 10 борби,...

Мала екипа, многу медали на силниот турнир во БЏЏ во Загреб

  Отидовме со мала екипа составена од 8 натпреварувачи на силниот турнир во бразилска џиу џица  East Europe BJJ Open во Загреб, Хрватска во организација...

Уште една победа на Крон Грејси – “RIZIN 2016” (видео)

На денешниот силен ММА турнир "RIZIN" кој секоја година се одржува во Саитама Арената, Крон Грејси (синот на Риксон Грејси - еден од најдобрите...

“MASTER BJJ OPEN” Белград 2019 – со 4 натпреварувачи освоивме 5...

На престижниот турнир во Белград, настапија 4 наши репрезентативци, преставници на клубот "Д-Стронгест & РУТС БЏЏ". Во категорија на Возрасни Натпреварувачи со само 4...

10 медали за нашите БЏЏ репрезентативци

Нашата репрезентација во Бразилска Џиу Џица составена од членовите од нашите "Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ" клубови од Скопје и Куманово, оваа сабота се...

Клубови

Д СТРОНГЕСТ – Скопје

Центарот за боречки вештини “Д СТРОНГЕСТ” лоциран на ул. Емил Зола бр.10 во Скопје и е најквалитетното место во нашата држава доколку сакате да...

Д СТРОНГЕСТ Охрид

Клубот за Бразилска Џиу Џица "Д Стронгест" започна со работа во 2012 година а регистриран е во 2013 г во рамките на Македонската БЏЏ...

Д СТРОНГЕСТ – Куманово

Клубот за бразилска џиу џица Д’Стронгест-Рутс БЏЏ Куманово е основан на 17.06.2013 година од страна на главниот тренер во клубот, Мартин Стефановски. Од основањето...

БЏЏ – Прилеп

Клубот за Бразилска Џиу Џица - БЏЏ Прилеп започна со работа во 2012 година, а во 2013 година стана член на Македонската БЏЏ федерација. Тренери...

Д СТРОНГЕСТ – Аеродром

Д Стронгест Аеродром е првиот клуб кој произлезе од клубовите под Д Стронгест. Основан е во 2007 година, со почетна локација во ОУ Лазо Ангеловски...