ТЕРМИНИ за тренинг во “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ”

   Во нашиот Центар за боречки вештини "Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ" кој е лоциран на ул.Емил Зола бр.10а во Кисела Вода (посебен простор кој е достапен...

“MASTER BJJ OPEN” Белград 2019 – со 4 натпреварувачи освоивме 5...

На престижниот турнир во Белград, настапија 4 наши репрезентативци, преставници на клубот "Д-Стронгест & РУТС БЏЏ". Во категорија на Возрасни Натпреварувачи со само 4...

ОСВОЕНИ 21 МЕДАЛИ…НАЈГОЛЕМ УСПЕХ НА МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА БРАЗИЛСКА ЏИУ ЏИЦА...

Македонскиот тим составен од 17 репрезентативци, предводени од селекторот Ивица Алексовски на престижниот силен меѓународен турнир во бразилска џиу џица “ABU DHABI PRO ZURICH...

Со 5 натпреварувачи – 5 медали, “Sofia BJJ Open 2018”

Денес, на силниот меѓународен турнир во Граплинг, нашите Федерација за представуваа 5 репрезентативци од "Д Стронгест & РУТС БЏЏ - Куманово" кои освоиа освоиа...

Видео од најдобрите моменти од престижниот турнир ”Abu Dhabi Pro Rome...

На престижниот меѓународен турнир во бразилска џиу џица”Abu Dhabi Pro Rome 2018”, Македонската репрезентација предводена од Претсетателот , Ивица Алексовски  заедно со своите избраници...

Прво Европско Првенство во БЏЏ на нашиот тим – еден натпреварувач...

    За прв пат нашиот тим "The Strongest & ROOTS BJJ" настапи на Европско БЏЏ Првенство кое се одржа во Минхен, Германија, а беше...

Резултати од завршениот турнир во Бразилска Џиу Џица

Официјални резултати од вчерашниот турнир во бразилска џиу џица: Team competition results: 1. The Strongest & Roots BJJ with………………170  points 2. Ipon with……………………………………….47 points 3. BJJ Caminho…………………………………..31 points 4....

Квалитетен семинар, доделени повеќе појаси на нашите членови

Вчера се одржа квалитетен семинар за Бразилска Џиу Џица и ММА под водство на Проф. Роберт Наумоски, а во организација на Председателот на Македонската Федерација...

Престижни награди за Алексовски и Петковски на “Munich Hall of Honor...

На престижниот настан “Munich Hall of Honor 2015” кој изминатава сабота се одржа во Минхен, Германија, на основачот на “Д Стронгест & РУТС БЏЏ”...

Линија на пренесување на БЏЏ

МИТСУО МАЕДА – креаторот на Бразилската Џиу-Џица КАРЛОС ГРЕЈСИ     ХЕЛИО ГРЕЈСИ РИКСОН ГРЕЈСИ ЏОРЏ ПЕРЕИРА ПАУЛО ГУИМАРАЕШ РОБЕРТ НАУМОСКИ ИВИЦА АЛЕКСОВСКИ Проф. Џорџ Переира - биографија Проф. Переира е носител на 6...

Клубови

Д СТРОНГЕСТ – Скопје

Центарот за боречки вештини “Д СТРОНГЕСТ” лоциран на ул. Емил Зола бр.10 во Скопје и е најквалитетното место во нашата држава доколку сакате да...

Д СТРОНГЕСТ Охрид

Клубот за Бразилска Џиу Џица "Д Стронгест" започна со работа во 2012 година а регистриран е во 2013 г во рамките на Македонската БЏЏ...

Д СТРОНГЕСТ – Куманово

Клубот за бразилска џиу џица Д’Стронгест-Рутс БЏЏ Куманово е основан на 17.06.2013 година од страна на главниот тренер во клубот, Мартин Стефановски. Од основањето...

БЏЏ – Прилеп

Клубот за Бразилска Џиу Џица - БЏЏ Прилеп започна со работа во 2012 година, а во 2013 година стана член на Македонската БЏЏ федерација. Тренери...

Д СТРОНГЕСТ – Аеродром

Д Стронгест Аеродром е првиот клуб кој произлезе од клубовите под Д Стронгест. Основан е во 2007 година, со почетна локација во ОУ Лазо Ангеловски...