Државно првенство во БЏЏ – “Д Строгнест” повторно на првото место, далеку пред другите клубови

406

Во организација на ФРМБЏЏ и клубот за Бразилска Џиу Џица “Будо” – Велес, оваа недела се одржа уште едно државно првенство во БЏЏ во категорија со кимоно. На турнирот учествуваа сите клубови кои се членки на федерацијата кои ги постигнаа следниве резултати:

Деца:

Почетници:

2012год.

 1. Петар Цветановски
 2. Марио Блажевски

2009 – 2010

 1. Марко Ангелов
 2. Јорго Проја
 3. Калин Ничовски
 4. Марио Ѓуровски

2007 – 2008   -45кг.

 1. Даниел Тодоровски
 2. Михаил Митев
 3. Матеј Аврамовски

2007 – 2008   +45кг.

 1. Марко Трајановски
 2. Даријан Славкоски

Напредни:

2010 – 2011   -32кг.

 1. Марко Татули
 2. Филип Митревски
 3. Давид Тодоровски

2010 – 2011   -36кг.

 1. Томи Блажевски
 2. Марко Панчевски
 3. Марко Митиќ
 4. Марко Ѓуровски

2006 – 2007   жолти појаси

 1. Дамјан Петровски
 2. Никола Мојсовски

2006 – 2007   портокалови појаси

 1. Марко Ристовски
 2. Александар Колевски
 3. Христијан Чолески

Девојчиња:

 1. Даниела Алексовска
 2. Ива Богдановска
 3. Викторија Славкоска

Жени:

-60кг.

 1. Андријана Цветковска
 2. Маја Трајкоска
 3. Павлина Спасеска

+60кг.

 1. Ева Илиевска
 2. Марија Ристеска
 3. Наташа Клинчарова
 4. Билјана Макрешанска

Јуниори:

13 – 14год.

 1. Едвуд Демироски
 2. Георги Прензоски
 3. Андреј Јовески

15год.    -65кг.

 1. Марко Петровски
 2. Никола Симоновски
 3. Вања Милевски

15год.   -75кг.

 1. Андреј Марков
 2. Стефан Карапеевски

17год.   -70кг.

 1. Ненад Мрчковски
 2. Матеј Трајчевски

17год.   -75кг.

 1. Далибор Кафеџиоски
 2. Христијан Лицев

17год.   -85кг.

 1. Бојан Манчевски
 2. Драган Костуранов
 3. Милош Давидовиќ

17год.   -90кг.

 1. Марко Цветковски
 2. Глигор Јовановски
 3. Ален Марков
 4. Дино Ангелески

Сениори:

Бели појаси:

-64кг.

 1. Никола Димтриев
 2. Антонио Дамјаноски
 3. Владимир Дукоски

-70кг.

 1. Марио Здравковски
 2. Томе Бушески
 3. Марко Стаменовски
 4. Кристијан Илиевски

-82.3кг.

 1. Бојан Шаламанов
 2. Шефки Адеми
 3. Виктор Алексовски
 4. Александар Поповиќ

-88.3кг.

 1. Виктор Лазов
 2. Филип Петкоски

-94.3кг

 1. Никола Протугеров
 2. Мартин Димески
 3. Филип Атанасовски
 4. Никола Душановиќ

-100.5 / +100.5

 1. Тoме Ѓорески
 2. Игор Ангеловски
 3. Христијан Ристовски
 4. Стефан Костоски

Плави појаси:

-70кг

 1. Теодор Стојковски
 2. Михаил Поповиќ
 3. Ерџан Амит
 4. Андреј Стојановски

-76 / -82.3кг.

 1. Никола Петрушевски
 2. Илија Спасески

-94.3 / -100.5 / +100.5кг.

 1. Илија Здравков
 2. Даниел Андреески

Апсолутна категорија:

Жени:

 1. Ева Илиевска
 2. Менка Стојаноска
 3. Марија Ристеска
 4. Наташа Клинчарова

Мажи:

Бели појаси:

 1. Бoјан Шаламанов
 2. Никола Протугеров
 3. Никола Димитриев
 4. Мартин Димески

Плави појаси:

 1. Никола Петрушевски
 2. Теодор Стојковски
 3. Андреј Стојановски
 4. Даниел Андреески

Напредни појаси:

 1. Стефан Пецевски
 2. Калин Марковиќ

 

Во екипен пласман, клубовите ги постигнаа следниве резултати:

 1. Д Стронгест – Скопје – 211.5 поени (17 златни, 13 сребрени , 9 бронзени)
 2. Зенит70.5 поени (5 златни, 4 сребрени, 4 бронзени)
 3. Д Сроунгест & Рутс – Куманово63 поени (5 златни, 3 сребрени, 6 бронзени)
 4. Рутс БЏЏ Охрид62.5 поени (3 златни, 8 сребрени, 9 бронзени)
 5. Рутс БЏЏ Прилеп17.5 поени (1 златен, 2 сребрени, 2 бронзени)
 6. Будо – Велес – 10 поени (3 сребрени, 1 бронзен)