Државно првенство во БЏЏ Велес 2018- кимоно и Граплинг

418

Настан: Државно првенство во БЏЏ во кимоно и без кимоно

Место: Велес – Спортска сала “Гемиџии”

Дата: 25.03.2018

Екипен пласман:

  1. Д Стронгест & Рутс БЏЏ Скопје –           361 поен
  2. Рутс БЏЏ Охрид –                                    142 поени
  3. Д Стронгест & Рутс БЏЏ Куманово –      71 поен
  4. Будо Велес –                                             26 поени

На натпреварот учествуваа вкупно 93 натпреварувачи:

-Рутс БЏЏ Скопје 49 натпреварувачи:

84 медали од кои 29 златни, 30 сребрени и 25 бронзени.

Рутс БЏЏ Охрид 21 натпреварувач:

32 медали од кои 12 златни, 7 сребрени и 13 бронзени

-Рутс БЏЏ Куманово 12 натпреварувачи:

23 медали од кои 4 златни, 8 сребрени и 11 бронзени

Будо Велес 11 натпреварувачи:

8 медали од кои 2 златни, 1 сребрена и 5 бронзени 

Резултати:

Кимоно

-12 години     -30кг

1.Филип Митревски  – Рутс БЏЏ Скопје

2.Давид Тодоровски  – Рутс БЏЏ Скопје

3.Дин Радончиќ – Рутс БЏЏ Скопје

 

-12години      -30кг напредни

1.Томи Блажевски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Марко Панчевски – Рутс БЏЏ Скопје

 

-12години      -35кг

1.Марко Ангелов – Рутс БЏЏ Скопје

2.Марко Митиќ – Рутс БЏЏ Скопје

3.Марко Ѓуровски – Куманово

3.Марио Ѓуровски – Куманово

 

-12години      -40кг напредни

1.Александар Колевски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Никола Цветановски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Христијан Чолески – Рутс БЏЏ Охрид 

-12години      -45кг

1.Дамјан Петровски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Никола Мојсовски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Даниел Тодоровски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Стефан Ристовски – Рутс БЏЏ Скопје

-12години +45 кг.     напредни

1.Едвуд Демиров – Рутс БЏЏ Охрид

2.Ѓорѓи Прензовски – Рутс БЏЏ Охрид

3.Андреј Јовески – Рутс БЏЏ Скопје

3.Даријан Славковски – Рутс БЏЏ Охрид

-12 години     девојки

1.Даниела Алексовска – Рутс БЏЏ Скопје

2.Ива Богдановска – Рутс БЏЏ Скопје

3.Бисера Павловска – Рутс БЏЏ Скопје

3.Викторија Славковска – Рутс БЏЏ Охрид

14 -15години                        

1.Марко Петровски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Вања Милевски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Давор Метовиќ – Рутс БЏЏ Скопје

3.Никола Симоновски – Рутс БЏЏ Скопје 

14 -15години      девојки

1.Мелани Јовановска – Рутс БЏЏ Охрид

2.Марија Соколовска – Рутс БЏЏ Охрид

16 -17години        -70кг

1.Кико Арсов – Рутс БЏЏ Скопје

2.Матеј Трајчевски – Рутс БЏЏ Куманово

16 -17години        -75,80кг

1.Бојан Манчевски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Стефан Димитриев – Рутс БЏЏ Куманово

16 -17години       +80кг

1.Никола Протугеров – Рутс БЏЏ Охрид

2.Петар Здравевски – Рутс БЏЏ Скопје

+18години     -64кг

1.Михаил Поповиќ – Рутс БЏЏ Скопје

2.Филип Стефановски – Рутс БЏЏ Куманово

3.Андреј Стефановски – Рутс БЏЏ Куманово

3.Антонио Дамјановски – Рутс БЏЏ Скопје 

+18години     -70кг

1.Теодор Стојковски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Ерџан Амит – Рутс БЏЏ Скопје

3.Христијан Стојковски – Рутс БЏЏ Охрид

3.Филип Новески – Рутс БЏЏ Охрид

+18години     -76кг

1.Бојан Митевски – Рутс БЏЏ Куманово

2.Никола Стапкоски – Рутс БЏЏ Охрид

3.Стефан Лучиќ – Рутс БЏЏ Куманово

+18години     -82,3кг

1.Никола Петрушевски – Рутс БЏЏ Куманово

2.Александар Поповиќ – Рутс БЏЏ Скопје

3.Стојан Спасов – Рутс БЏЏ Скопје

3.Никола Стефановски – Рутс БЏЏ Скопје

+18години     -88кг

1.Иван Милошев – Рутс БЏЏ Скопје

2.Ивица Шулевски – Рутс БЏЏ Охрид

3.Саво Костовски – Рутс БЏЏ Охрид 

+18години     -94,3кг

1.Илија Аврамовски – Рутс БЏЏ Охрид

2.Бојан Митковски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Славчо Стојановски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Христијан Ристовски – Рутс БЏЏ Охрид

+18години     +100кг

1.Игор Ангеловски – Будо Велес

2.Марио Станојковиќ – Рутс БЏЏ Куманово

+18години     +60кг жени

1.Надежда Василевска – Рутс БЏЏ Скопје

2.Ева Илиевска  – Рутс БЏЏ Скопје

+18години     -60кг жени

1.Марија Ристевска  – Рутс БЏЏ Охрид

2.Ана Здравковска – Рутс БЏЏ Скопје

3.Андријана Цветковска – Рутс БЏЏ Куманово

3.Доротеа Калапути – Рутс БЏЏ Охрид

+18години     апсолутна категорија сини појаси

1.Ненад Ристовски – Рутс БЏЏ Охрид

2.Илија Спасески – Рутс БЏЏ Охрид

3.Боби Триманов – Будо Велес

3. Никола Станоев – Будо Велес

+18години     апсолутна категорија виолетови појаси

1.Стефан Пецевски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Мартин Стефановски – Рутс БЏЏ Куманово

3. Ариан Јусуфи – Рутс БЏЏ Скопје

ГРАПЛИНГ

-12години      -30кг 

1.Марко Ангелов – Рутс БЏЏ Скопје

2.Марко Ѓуровски – Рутс БЏЏ Куманово

3.Марио Ѓуровски – Рутс БЏЏ Куманово

3.Марко Митиќ – Рутс БЏЏ Скопје

-12години      -30кг 

1.Филип Митревски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Дин Радончиќ – Рутс БЏЏ Скопје

3.Давид Тодоровски – Рутс БЏЏ Скопје

-12години      -35кг напредни

1.Томи Блажевски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Марко Панчевски – Рутс БЏЏ Скопје

-12години      -40кг почетници

1.Никола Мојсовски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Дамјан Петровски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Арон Зекир – Рутс БЏЏ Скопје

3.Даниел Тодоровски – Рутс БЏЏ Скопје 

-12години      -40кг напредни

1.Александар Колевски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Никола Цветановски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Јусуф Дестанов  – Рутс БЏЏ Скопје

-12години      девојки

1.Даниела Алексовска – Рутс БЏЏ Скопје

2.Ива Богдановска – Рутс БЏЏ Скопје

3.Бисера Павловска – Рутс БЏЏ Скопје

-13години      почетници

1.Ѓорѓи Прензоски – Рутс БЏЏ Охрид

2.Андреј Јовевски – Рутс БЏЏ Скопје

14-15години

1.Марко Петровски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Вања Милевски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Никола Симоновски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Давор Метовиќ – Рутс БЏЏ Скопје 

16 -17години  -70.5кг

1.Кристијан Арсов – Рутс БЏЏ Скопје

2.Матеј Трајчевски – Рутс БЏЏ Куманово

3.Марио Ангеловски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Христијан Лицев – Будо Велес

16 -17години  -75кг

1.Мартин Петров – Рутс БЏЏ Скопје

2.Марјан Николовски – Рутс БЏЏ Скопје

16 -17години  -80кг

1.Бојан Манчевски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Давид Георгиевски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Стефан Димитриев – Рутс БЏЏ Куманово

16 -17години  +80кг

1.Никола Протугеров  – Рутс БЏЏ Охрид

2.Петар Здравевски – Рутс БЏЏ Скопје

+18години     -61.5кг

1.Михаил Поповиќ – Рутс БЏЏ Скопје

2.Димитрија Рајчиноски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Андреј Стојановски – Рутс БЏЏ Куманово

3.Филип Стефановски – Рутс БЏЏ Куманово 

+18години           -67.5кг

1.Ерџан Амит  – Рутс БЏЏ Скопје

2.Филип Новески – Рутс БЏЏ Охрид

3.Христијан Стојковски – Рутс БЏЏ Охрид

3.Мартин Димитриев – Будо Велес 

+18години         -73.5кг

1.Стефан Лучиќ – Рутс БЏЏ Куманово

2.Шефки Адеми – Будо Велес

3.Никола Станковски – Рутс БЏЏ Охрид

+18години          -79.5кг

1.Никола Петрушевски – Рутс БЏЏ Куманово

2.Александар Поповиќ – Рутс БЏЏ Скопје

3.Филип Стојановски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Бојан Митевски – Рутс БЏЏ Куманово

+18години        -85.5кг

1.Иван Милошев – Рутс БЏЏ Скопје

2.Виктор Лазов  – Рутс БЏЏ Скопје

3.Саво Костовски – Рутс БЏЏ Охрид

3.Ивица Шулевски – Рутс БЏЏ Охрид

+18години        -91кг

1.Илија Аврамовски – Рутс БЏЏ Охрид

2.Славчо Стојановски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Пеце Нешковски – Рутс БЏЏ Скопје 

+18години        -97.5кг

1.Христијан Ристовски – Рутс БЏЏ Охрид

2.Бојан Митковски – Рутс БЏЏ Скопје

3.Мартин Јанкуловски – Рутс БЏЏ Скопје

+18години        +100кг

1.Игор Ангеловски – Будо Велес

2.Марио Станојковиќ – Рутс БЏЏ Куманово

+18години       -60кг  девојки

1.Марија Ристевска – Рутс БЏЏ Охрид

2.Андријана Цветковска – Рутс БЏЏ Куманово

3.Ана Здравковска – Рутс БЏЏ Скопје

3.Доротеа Калапути – Рутс БЏЏ Охрид 

+18години         +60кг девојки

1.Ева Илиевска – Рутс БЏЏ Скопје

2.Наде Василевска – Рутс БЏЏ Скопје

+18години      сини појаси

1.Илија Спасески – Рутс БЏЏ Охрид

2.Ненад Ристевски – Рутс БЏЏ Охрид

3.Боби Триманов – Будо Велес

+18години          виолетови појаси

1.Стефан Пецевски – Рутс БЏЏ Скопје

2.Аријан Јусуфи  – Рутс БЏЏ Скопје

3.Мартин Стефановски – Рутс БЏЏ Куманово