“MONTENEGRO BJJ OPEN 2016” – МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО БРАЗИЛСКА ЏИУ ЏИЦА, – освоени 40 МЕДАЛИ!!!

382

ЧЛЕНОВИТЕ на клубовите за БЏЏ “ROOTS BJJ” под водство на Председателот на Mакедонската Федерација за БЏЏ, Алексовски Ивица на вчерашниот силен меѓународен турнир во БЏЏ кој се одржа во Подгорица, Црна Гора се закитија со ни помалку ни повеќе, туку со 40 МЕДАЛИ!!!

15137556_10210076184055262_4719208246608250031_o

Нашите БЏЏ представници достоинствено ја представија нашата држава освојувајќи …… медали каде што покажаа голема почит кон останатите БЏЏ клубови развивајќи го фер плејот за поголема популаризација на овој спорт. Тие се прикажаа како ВИСТИНСКИ СПОРТСКИ АМБАСАДОРИ на кои повеќето им се воодушевија, како за техниките кои ги прикажаа, така и за коректноста која ја демонстрираа на овој турнир.

2-2  3-2 3-3  4

Нашите членови од клубовите за БЏЏ “РУТС БЏЏ” кои се дел од нашата успешна Федерација за БЏЏ (Скопје, Прилеп, Куманово,Охрид) предводени од Председателот Алексовски уште еднаш  покажаа дека имаме талентирани млади спортски надежи во овој боречки спорт на кои допрва им доаѓаа нивното време за големи успеси на светските турнири во БЏЏ.

6-2  6

Најквалитетен борец на тунирот беше Стефан Пецевски закитувајќи се со 4 медали во борбите со кимоно и без кимоно ( 3 златни медали + 1 бронзен медал).

3

Од девојки достојно не представија Надежда Василевска која освои златен медал, а особено Ирена Алемпиевиќ која освои 4 медали ( латни медали + медали).

5

17 Златни медали:

 1. Стефан Пецевски – 3 златни медали
 2. Даниела Алексовска
 3. Никола Петрушевски
 4. Мартин Стефановски – 2 златни медали
 5. Дамјан Петровски
 6. Александар Заткоски
 7. Бојан Митковски
 8. Надежда Василевска
 9. Ирена Алемпијевиќ – 2 златни медали
 10. Славчо Стојановски
 11. Дејан Чолески
 12. Христијан Чолески
 13. Никола Стојковски

15 Сребрени медали:

 1. Ива Богдановска
 2. Дин Радончиќ
 3. Никола Мојсовски
 4. Александар Колевски
 5. Александар Заткоски
 6. Ирена Алемпијевиќ – 2 сребрени медали
 7. Стојан Спасов
 8. Антонио Трајковски – 2 сребрени медали
 9. Никола Петрушевски
 10. Благоја Трајчевски
 11. Дејан Симоновски
 12. Христијан Тасески
 13. Игор Велески

8 Бронзени Медали:

 1. Стефан Пецевски
 2. Томи Блажевски
 3. Марко Панчевски
 4. Тео Кузмановски
 5. Славчо Стојановски
 6. Дејан Симоновски
 7. Стефан Сталески
 8. Мартин Николов
 9. Митко Белески

Во месец декември 2016 година во нашата држава традиционално доаѓа првиот македонец носител на црн појас во БЏЏ, Проф. Роберт Наумоски со кого нашите членови ќе може да спарингуваат, да учат од него и да се надоградуваат.

Главниот семинар е закажан за 18 декември во Центарот за боречки вештини “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” во Скопје (пријавуањето е во тек).