“Д Стронгест” има свој Државен Првак во Џудо

303

На вчерашното Државно Првенство на Р. Македонија во џудо нашите членови од детската група за бразилска џиу џица настапи со 6 натпреварувачи.

12922130_10203890093932399_1854281644_o

Тимот го представија:
– Срна Миткова;
– Даниела Алексовска;
– Александар Колевски;
– Никола Цветановски;
– Марко Ристовски;
– Леон Митков.

12915179_10203890259616541_757094642_o

За нашите ова беше прв турнир в   о џудо, се справуваа со многу поискусни противници кои тренираат само џудо, се справуваа со многу поразличните правила од бџџ, ни сепак на крајот имавме успех како екипа.

12919323_10203890164734169_586994552_o

Освоивме златен медал, еден сребрен медал и еден бронзен медал. Даниела Алексовска стана Државен првак во џудо во категорија. Во две борби го победи минатогодишниот државен првак.

12915118_10203890186014701_411626620_o