Линија на пренесување на БЏЏ

0
МИТСУО МАЕДА – креаторот на Бразилската Џиу-Џица КАРЛОС ГРЕЈСИ     ХЕЛИО ГРЕЈСИ РИКСОН ГРЕЈСИ ЏОРЏ ПЕРЕИРА ПАУЛО ГУИМАРАЕШ РОБЕРТ НАУМОСКИ ИВИЦА АЛЕКСОВСКИ Проф. Џорџ Переира - биографија Проф. Переира е носител на 6...

Појаси во БЏЏ – ПРОГРАМА И СИСТЕМ НА РАНГИРАЊЕ

0
Програма и техники кои се изучуваат Благодарение на Ултимејт фајтот денес бразилската џиу џица е многу популарна низ целиот свет. Познатата фалимија Грејси се најзаслужни...

Историја на бразилската џиу-џица

0
Историјата на Бразилскота Џиу-Џица може да се разгледува преку тезите на повеќе различни историчари, професионалци за историјатот на боречките вештини. Според некои, вештината Jiu-Jitsu...

Правила за натпревар во БЏЏ

0
Регулативи и правила за  борба во Бразилската Џиу-Џица              Џиу - Џицата е една од најстарите древни боречки вештини и претставува најкомплетна вештина на само-одбрана....

Биографија – Проф. Паоло Гуимараеш

0
Проф. Пауло Гуимараеш е основач на РООТС БЏЏ Австралија и Главен инструктор во Сиднеј ЦБД Доџо. Пауло Гуимараеш почнал да тренира БЏЏ кога имал 15 години...

Биографија – Проф. Џорџ Переира

0
Проф. Џорџ Переира Проф. Переира е носител на 6 ДАН во БЏЏ под водство на светски познатиот и еден од најдобрите учители и борци во...

Биографија – Проф. Роберт Наумоски

0
Роберт Наумоски е Македонец кој тренира БЏЏ во Сиднеј, Австралија. Преку Роотс Македонија, Роберт го шири мега популарното БЏЏ во Македонија. Со боречките вештини и...

Клубови

Д СТРОНГЕСТ – Скопје

0
Центарот за боречки вештини “Д СТРОНГЕСТ” лоциран на ул. Емил Зола бр.10 во Скопје и е најквалитетното место во нашата држава доколку сакате да...

Д СТРОНГЕСТ Охрид

0
Клубот за Бразилска Џиу Џица "Д Стронгест" започна со работа во 2012 година а регистриран е во 2013 г во рамките на Македонската БЏЏ...

Д СТРОНГЕСТ – Куманово

0
Клубот за бразилска џиу џица Д’Стронгест-Рутс БЏЏ Куманово е основан на 17.06.2013 година од страна на главниот тренер во клубот, Мартин Стефановски. Од основањето...

Д СТРОНГЕСТ – Аеродром

0
Д Стронгест Аеродром е првиот клуб кој произлезе од клубовите под Д Стронгест. Основан е во 2007 година, со почетна локација во ОУ Лазо Ангеловски...