Д Стронгест Македонија (главен клуб – локација Кисела Вода)

2079

 ivica

Главен инструктор и основач на “Д Стронгест Македонијa” е АЛЕКСОВСКИ ИВИЦА (биографија за Ивица може да погледнете на следниов линк…https://bjj.mk/instructor-2/)

“Д Стронгест Македонија” Инструктои за Џит Кун До , ММА и Бразилска Џиу Џица:

Александар Јакимовски – инструктор во “Д Стронгест & РУТС БЏЏ”(главен клуб), Втор Инструкторски Степен ЏКД, Четврти ЏКД Степен и носител на виолетов појас во бразилска џиу џица, помошник тренер во кик бокс групата;
Александар Заткоски – инструктор во “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” (главен клуб), Втор Инструкторски Степен ЏКД, Четврти ЏКД Степен и носител на виолетов појас во бразилска џиу џица, помошник тренер во ММА, БЏЏ, ЏКД и групата за деца;
Стефан Пецевски – инструктор во “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” (главен клуб), носител на виолетов појас во бразилска џиу џица, помошник тренер во ММА и групата за деца;

– Надежда Василевска – помошник тренер во групата за деца.

Тренери за групата за бразилска џиу џица за деца: Заткоски Александар, Стефан Пецевски и Надежда Василевска.

Професионален тренер за кик бокс: Зоран Петковски

Биографија за Александар Заткоски

Александар Заткоски е роден на 07.06.1994г. во Скопје, Република Македонија.

Средно училиште завршува во Авто Сообраќаен Училишен Центар Боро Петрушевски- Скопје.

Во 2013 година се запишува на факултетот за физичка култура – Универзитет Св. Кирил и Методиј, Скопје. -одсек Бокс

Почетоците во Џит Кун До ги прави во септенври 2010 година каде што почнува да ги изучува боречките вештини  во’’Д Стронгест’’ Џит Кун До Академијата, под водство на главниот инструктор Ивица Алексовски,подоцна во истата година се приклучува во групата за  ММА(мешани боречки вештини). Од 2012 е редовен член во тимот за Бразилска Џиу Џица ’’Рутс’’кој денеска е носител на плав појас.

На 28.05.2011 се стекнува со прв стрепен во Џит Кун До концепт и филозофија на борба

На 02.06.2012 се стекнува со втор степен во Џит Кун До концепт и филозофија на борба

На 19.10.2012 се стекнува со плав појас бо Бразилска Џиу Џица

На 29.06.2013 се стекнува со трет степен и Прв Инструкторски Степен Џит Кун До концепт и филозофија на борба

Во 2011 преминува  во Напредната група за Џит Кун До.
Во летото 2011 заедно со Никоа Петрески започнува да ја води групата за ММА под водство на Главниот инструктор Алексовски Ивица.

Има присуствувано на повеке семинари и тоа:

– Семинар за бразилска џиу џица со Проф. Роберт Наумовски во декември 2011 година;

-Семинар со Cesar Lima црн појас под RogerGracie 24.07.2012

– Семинар за Бразилска џиу џица и ММА предводен од Проф. Жорж Переира во  април 2012 година

-Семинар за самоодбрана во Воената Академија Генерал ,,Михајло Апостолоски” на 10.12.2012

– Семинар за Бразилска џиу џица предводен од Проф. Роберт Наумовски октомври 2012 година;

-Cеминар со  поранешниот UCF шампион Карлос Њутн 23.11.2012

– Семинар за Џит Кун До и Филипински Боречки Вештини на тема : Кали Нож, предводен од Гранд Мастер Љубомир Јорданов, Февруари 2013;

– Семинар за Бразилска Џиу Џица и ММА предводен од Проф. Жорж Переира во  Мај 2013 година;

– Инструкторски семинар за Џит Кун До и Филипински Боречки Вештини предводен од Гранд Мастер Љубомир Јорданов, септември 2013

– Семинар за Бразилска Џиу Џица предводен од Ивица Алексовски на 06.10.2013 Куманово

– Семинар за Бразилска Џиу Џица и Граплинг предводен од Ивица Алексовски на 31.03.2013

Семинар за Бразилска Џиу Џица во Прилеп предводен од Ивица Алексовски на 17.11.2013

– Семинар за Бразилска Џиу Џица предводен од Проф. Роберт Наумовски во Декември  2013 година;

Има присуствувано на повеке дрзавни и мегународни турнири во Граппгиг,Кикбокс и Бразилска Џиу Џица

-На 06.11.2011,Прилеп освоено 1 место во Граплинг

-На 01.05.2012,Прилеп освоено 1 место во Граплинг

-На 15.07.2012,Тетово освоено 1 место во Кикбокс

-На 07.10.2012,Велес освоено 1 место во Кикбокс

-На 25.08.2012,Скопје освоено 2 место во Граплинг

-На 25.2012,Бугарија опен освоено 2 место во Бразилска Џиу Џица во плави појаси

-На 02.03.2013,Загреб источна европа турнир во Бразилска Џиу Цица освоено 2 место во плави појаси

-На 10.03.2013,Сирбија Ниш опен турнир во Бразилска Џиу Цица освоено 2 место во плави појаси

-На 04.12.2013,Србија Београд опен освоено 2 место во Бразилска Џиу Џица во плави појаси

-На 19.10.2013,Србија Београд опен освоено 2 место во Бразилска џиу Џица во плави појаси

-На 15.11.2013,Скопје државно првенство во бразилска Џиу Џица освоено 2 место во абсолутна категорија плави појаси

-На 15.11.2013.Скопје државно првенство во Граплинг освоено 3 место во абсолутна категорија

Биографија на Александар Јакимовски

Александар Јакимовски  е роден на 20ти Ноември 1993 година во Скопје, Република Македонија. Учел и матурирал во СУГС “Орце Николов”. Моментално е студент на Економскиот факултет во Скопје.

Уште од детството се занимава со спортови. Тој има тренирано повеќе спортови како фудбал, кошарка и пливање. На 18ти Февруари  2009 година на 15 години почнува со тренирање на Џит Кун До под водство на Главниот инструктор во “Д Стронгест” Академијата, Ивица Алексовски. Во Април 2010 година преминува во Напредната група за Џит Кун До. Почнува и со тренирање во граплинг  и ММА групата и во Јуни 2011 година почнувада помага и асистира во ММА групата и Почетничката група Џит Кун до. Во Ноември 2011 станува член и на групата за Бразилска Џиу Џица – РУТС БЏЏ Македонија каде што на 18ти Октомври 2012 се стекнува со плав појас во БЏЏ доделен од страна на Роберт Наумоски.

Положени степени во Џит Кун До концепт и филозофија на борба:

–          Прв степен на 29.01.2011

–          Втор степен на 28.01.2012

–          Трет степен на 26.01.2013

–          Четврти степен на 29.06.2013

–          Прв Инструкторски степен под Ивица Алексовски на 29.06.2013

Семинари на кои учествувал:

–          Сите семинари за ЏКД и БЏЏ предводени од Ивица Алексовски

–          Семинар за Таи-бокс и Кик-бокс на 16.05.2010 предводен од Џавит Бајрами – светски шампион во тешка категорија ИСКА

–          Крав Мага семинар предводен од Алекс Петров на 02.10.2010

–          Семинар за Бразилска Џиу Џица на 12.12.2011 предводен од Проф. Роберт Наумоски

–          Семинар за Бразилска Џиу Џица и ММА/Вале Тудо на 07-08.04.2012 предводен од Проф. Џорџ Переира

–          Семинар за Бразилска Џиу Џица со Проф. Цезар Лима на 24.06.2012

–          Семинар за Бразилска Џиу Џица и ММА/Граплинг на 20-21.10.2012 со Проф. Роберт Наумоски

–          Семинар за самоодбрана на 28.10.2012 предводен од Проф. Роберт Наумоски

–          Семинар за Бразилска Џиу Џица и ММА/Вале Тудо на 18-19.05.2013 предводен од Проф. Џорџ Переира

–          Семинар за инструктори за Џит Кун До и Филипински боречки вештини предводен од Гранд Мастер Љубомир Јорданов одржан на 21.09.2013

–          Семинар за Џит Кун До и Филипински боречки вештини предводен од Гранд Мастер Љубомир Јорданов одржан на 22.09.2013

–          Семинар за Бразилска Џиу Џица и ММА/Граплинг на 30.11.2013 и 01.12.2013 предводен од страна на Проф. Роберт Наумоски

Александар  учествувал и на повеќе турнири и натпревари во БЏЏ и граплинг и освоил:

–          06.11.2011 во Прилеп освоена победа во граплинг.

–          10.03.2013 освоено III место во категорија -82кг плави појаси на Отворено првенство во Бразилска Џиу Џица во Ниш

–          15.12.2013 освоено I место во категорија -88.3кг плави појаси на Првото Македонско Државно Првенство во Бразилска Џиу Џица

Тој има учествувано и на БЏЏ натпревари во Загреб и Софија каде што не освоил медал.

Александар Јакимовски моментално е Четврти степен во Џит Кун До концепт и филозофија на борба и Втор Инструкторски Степен во ЏКД. Во БЏЏ е носител на виолетов појас.

Линија на пренесување на ЏКД/Кали:

Брус Ли – ГМ Ричард Бустиљо – ГМ Љубомир Јорданов – Фул Инструктор Ивица Алексовски – Александар Јакимовски Прв Инструкторски степен

Линија на пренесување БЏЏ:

Риксон Грејси – Џорџ Переира – Роберт Наумоски – Ивица Алексовски – Александар Јакимовски

Биографија за Стефан Пецевски
Стефан Пецевски е роден на 24.10.1995 год. во Скопје, Република Македонија. Средно училиште завршува во СУГС “Владо Тасевски”, отсек транспорт и шпедиција. Моментално е трета година на факултетот за физичко образование, спорт и здравје – универзитет Св. Кирил и Методиј, Скопје.
Првите почетоци со боречки вештини ги стекнува на 14 годишна возраст, во боречката вештина Аикидо.
2012 год. станува редовен член на тимот за бразилска џиу џица Рутс Македонија. Со син појаз се здобива на 7 декември 2014 год, а со виолетов на 18 декември 2016. Во текот на овие години зема учевство на повеќе од 25 турнири во бразилска џиу џица, со околу 120 борби.
Покрај борбите во БЏЏ, има 5 настапи во ММА, без пораз. Покрај тоа што е активен натпреварувач, истовремено е и сертифициран судија за бразилска џиу џица.
Исто така е и еден од помошните тренери во БЏЏ групата за деца и групата за ММА. 2 години примател на спортска стипендија “млада надеж” од страна на агенцијата за млади и спорт.
Посетувал повеќе семинари и тоа :
– БЏЏ семинар со Цезар Лима 20 јун 2012 БЏЏ/ММА
– семинар со Роберт Наумоски 20 окт 2012 БЏЏ/Вале Тудо
– семинар со Џорџ Переира 18/19 мај 2013 БЏЏ/Граплинг/ММА
– семинар со Роберт Наумоски 30 ное 2013 БЏЏ/ММА
– семинар со Бојан Миркович 28 мар 2014 БЏЏ/Граплинг/ММА
– семинар Роберт Наумоски 7 дек 2014 ММА
– семинар со клубот шах-мат од Шведска 19 апр 2015 БЏЏ
– семинар со Рафаел Дос Сантос 3 јул 2015 БЏЏ/ММА
– семинар со Роберт Наумоски 7 авг 2015 БЏЏ
– семинар со Фари Сариевски 21 сеп 2015 БЏЏ/Граплинг/ММА
– семинар со Бојан Миркович 26/27 сеп 2015
– Семинар и полагање за судија 26/27 сеп 2015 БЏЏ/Граплинг
– семинар со Рос Николс 13/14 мар 2016 БЏЏ/ММА
– семинар со Роберт Наумоски 18 дек 2016
Учевство на БЏЏ/ММА турнири:
– Bulgaria BJJ open – 27 дек 2012
– East European 2013 – 23 фев 2013 – ЗЛАТО
– Nis BJJ open 2013 – 10 мар 2013
– Serbia BJJ cup – 7 апр 2013
– Serbia BJJ open – 12 окт 2013
– Државно првенство БЏЏ 2013 – 15 дек 2013 – x2 ЗЛАТО, X1 СРЕБРО X1 БРОНЗА
– East european 2014 – 15 фев 2014
– Nis BJJ open 2014 – 9 мар 2014 – СРЕБРО, БРОНЗА
– Macedonian BJJ open – 1 јун 2014 – x2 ЗЛАТО
– Serbian bjj open 2014 – 25 окт 2014 – ЗЛАТО, СРЕБРО
– ADCC Macedonian open – 27 дек 2014 – ЗЛАТО, СРЕБРО
– East european 2015 – 15 фев 2015 – x2 СРЕБРО
– Nis BJJ open 2015 – 28 фев 2015 – x2 СРЕБРО
– “The strongest grappling tournament” 5 јун 2015 – 1 место
– Belgrade no gi open – 5 сеп
– 2015 Montana BJJ open – 10 окт 2015 – ЗЛАТО, СРЕБРО
– Fight night champion MMA – 24 окт 2015 – победа
– Macedonian BJJ open 2015 – 10 ное 2015 – x2 ЗЛАТО
– Државно првенство БЏЏ 2015 – x3 ЗЛАТО BJJ
– East european 2016 – 13 фев 2016 – x2 ЗЛАТО
– IBJJF Munich international open – 21 фев 2016 – СРЕБРО, БРОНЗА
– NIS BJJ open 2016 – 28 фев 2016 – ЗЛАТО
– King Marko MMA 1 – 6 мар 2016 – победа
– King Marko MMA 2 – 19 јун 2016 – победа
– Croatia national pro jiu jitsu championship – 1 окт 2016 – ЗЛАТО
– Ноќ на вечните, засекогаш со нас ММА – 8 окт 2016 – победа
– Ноќ на гладијатори ММА – 5 ное 2016 – победа
– Montenegro BJJ open 2016 – 19 ное 2016 – x3 ЗЛАТО x1 БРОНЗА
– Државно првенство 2016 – 4 дек 2016 – ЗЛАТО