Видео од најдобрите моменти од престижниот турнир ”Abu Dhabi Pro Rome 2018”

410

На престижниот меѓународен турнир во бразилска џиу џица”Abu Dhabi Pro Rome 2018”, Македонската репрезентација предводена од Претсетателот , Ивица Алексовски  заедно со своите избраници освои 18 медали:

– 5 златни

– 10 сребрени

– 3 бронзени медали.

Ова до сега представува најголем успех на Македонскиот БЏЏ Тим кој досега беше респектиран од тимовите на Балканот, но сега почна да се наметува и на Европско, а се надеваме и на Светско ниво.

Еве видео кое може да ја долови атмосферата од турнирот, еуфоријата, радоста, тагата и ред други емоции… https://www.facebook.com/ItalyNationalPro/videos/251275322207870/