Престижни награди за Алексовски и Петковски на “Munich Hall of Honor 2015”

389

На престижниот настан “Munich Hall of Honor 2015” кој изминатава сабота се одржа во Минхен, Германија, на основачот на “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” клубовите,

Aleksovski Ivica - Hall of Honor 2015 Hall of Honor 2015

Алексовски Ивица

и еден од предводниците на кик-боксот и џит кун до-то во Македонија,

Zoran Petkovski - Hall of Honor 2015

Зоран Петковски

им беа доделени награди за своите достигнувања во светот на боречките вештини.

Hall of Honor 2015 Hall of Honor 2015Hall of Honor 2015 Hall of Honor 2015

 

Управниот Одбор на настанот е сочинет од светски признати мајстори од повеќе боречки вештини и холивудски актери како што се Синтија Родрок – легенда од филмската индустрија за боречки вештини и носител на повеќе високи признинија и достигнувања во боречките вештини и спортови, Самуел Квок – Винг Чунг Гранд Мајстор, Силвио Симак, Ема Елмс и уште десетина светски Гранд Мајстори од повеќе боречки вештини и системи.

Hall of Honor 2015 Hall of Honor 2015
На Алексовски му беше доделена награда за “Интернационален Инструктор на годината” за постигнатите успеси како човек кој е посветен на развојот на боречките вештини во нашата држава. Алексовски како Председател на Македонската Федерација за Бразилска Џиу Џица изминатава сезона заедно со своите натпреварувачи и “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” клубовите кои ги има во Скопје, Прилеп, Куманово, Охрид и Битола освои над 80 медали и со тимот беа прогласени за “Најдобар Тим” на повеќе турнири во бџџ.

Hall of Honor 2015 Hall of Honor 2015

Тој секоја година одржува повеќе семинари за развој на боречките вештини низ државата во и надвор од неа. Изминатава година одржа семинари во своите клубови, основни училишта, средни училишта, но одржа семинари и во “Специјаната Единица за Брзо распоредување на Полицијата”, Специјалната Единица “Тигар”, Специјалната Единица на Армијата на РМ “Волци” итн…Можете повеќе да прочитате за Алексовски на следниот линк… https://bjj.mk/instructor-2/.

Hall of Honor 2015  Hall of Honor 2015  Hall of Honor 2015

Hall of Honor 2015 Hall of Honor 2015
На Петковски му беше доделена награда за “Повеќе од 30-годишна посветеност во боречките вештини”. Тој беше еден од предводниците на формирање и развој на првата македонска Кик Бокс – Кунг Фу Федерација на Р. Македонија. Самиот е еден од најуспешните кикбоксери на Македонија, носител на сребрен медал од Европското Кикбоксинг Првенство 1996 г. во Белград во Лоу Кик, шест години македонски шампион без пораз, шампион на Југославија 1989 г. и сребрен медал од Балканското Фул Контакт првенство 1993 г.

Hall of Honor 2015 Hall of Honor 2015

Тренер на повеќе македонски кик бокс шампиони кои потоа беа и светски шампиони. Тој е WKA Кикбоксинг мајстор 5-ти дан и Џит Кун До Кунг Фу мајстор 3-ти тоан. Исто така денес е официјален меѓународен WKA судија и стручен соработник на Факултетот за физичка култура за Кикбоксинг спортот. Во својот живот беше неколку години и лично обезбедување на македонската пеачка легенда Тоше Проески…

Hall of Honor 2015 Hall of Honor 2015
Овие награди се повеќе од заслужени, како за Алексовски, уште повеќе за Петковски, и се од особено значење за развојот на боречките вештини во нашата држава. Тие се наши Амбасадори кои квалитетно ја представуваат нашата држава во светската елита сочинета од признати мајстори од повеќе боречки вештини.