Официјални правила од Светската Федерација за Бразилска Џиу Џица – “IBJJF”

267

ibjjf1

Центарот за боречки вештини “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” ги приведе официјалните правила според Светската Федерација за БЏЏ со цел да ги запознаеме нашите натпреварувачи и љубители на БЏЏ со начинот на кои се доделуваат поените, со забранетите техники, со официјалните параметри за одржување на турнир и борбите во БЏЏ.

Сакаме да допринесеме да ја подигнеме основната БЏЏ култура во нашата држава. Познавањето на правилата е една од основните работи за да може да функционираат сите бџџ клубови и да овозможиме организирање на квалитетни турнири.

Правилник мак верзија 2015