Светско првенство Абу Даби – Освоен бронзен медал

13

На ден 14 ноември 2022 година во Абу Даби се оддржа четиринаесеттото светско првенство во Бразилска Џиу Џица.

На ова првенство за прв пат учествуваше само една наша репрезентативка Даниела Алексовска која се закити со бронзен медал во категорија на виолетови појас (нависко појас во категорија до 18 години) до 57 килограми.