Нашите мали шампиони со големо срце достојно ја представија Македонската БЏЏ школа

290

11201172_783791071747656_7741573468684046231_n        0

Викендов во Монтана, Бугарија, членовите од нашата група за деца од 4 – 12 години достоинствено не представија како држава, како БЏЏ школа.

28

 

За нашиот тим настапија Даниела Алексовска, Леон Митков и Александар Колевски. Сите имаа по 2 борби и сите победија, 6 борби – 6 победи!!! Повеќето од борбите завршија со зафат (Даниела и Леон вторите борби ги завршија за 10-тина секунди). Александар се бореше со противник кој имаше повисок појац, каде што извојува победа.

Еве ги линковите за да ги видите борбите на нашите мали шампиони…

– Даниела Алексовска:

1. https://www.youtube.com/watch?v=Fa5qcF8_-hs

2. https://www.youtube.com/watch?v=TtMTlDIhCjw

– Леон Митков:

1. https://www.youtube.com/watch?v=QDiHbzFgehs

2. https://www.youtube.com/watch?v=vZHVWfxPuF0

– Александар Колевски

1. https://www.youtube.com/watch?v=9TsUyODgYjg

2. https://www.youtube.com/watch?v=FfKPH3P206o

12079476_783791001747663_3908016569729518038_n 12140609_783786711748092_433594004454604504_n 12109128_783786565081440_5147781895834653845_n

По завршувањето на турнирот со задоволство може да кажеме имаме квалитетна иднина 🙂

3   12115874_783781851748578_5206200119495638032_n

2

Групата ја води главниот тренер и Председател на Македонската Федерација за БЏЏ, Алексовски Ивица заедно со уште 3 тренери кои се едни од најквалитетните во нашиот тим.

Термините се:

– понеделник, среда и петок од 17.30 – 18.30 часот.

 

12140606_783781858415244_3401931674857679405_n    12111992_783786288414801_1138807721372956156_n

 

1 (2)    1