III ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО на Р.Македонија во Бразилска Џиу Џица

424

Резултати од III ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО на Р.Македонија во Бразилска Џиу Џица на кое учестуваа сите клубови, членки на Македонската Федерација за БЏЏ со над 90 натпреварувачи.

img_4748   img_4243

Денес прв пат беше одржано државно натпреварување во БЏЏ под водство на Македонската Федерација за БЏЏ на кое учествуваа и деца (до 12 годишна возраст). Со покажаните борби може да кажеме дека имаме светла иднина, имаме квалитетна иднина. Овие мали шампиони предводени од своите тренери покажаат пожртвуваност, респект кон противникот, голема техничка подготвеност.

Денес се спроведе натпреварување во категории на:

 • деца до 12 години;
 • јуниори под 18 години;
 • сениори над 18 години;
 • девојки;
 • напредна категорија.

Денес некој победи, а некој научи. НИКОЈ НЕ ЗАГУБИ!!!

img_4734   img_4468

Тие што ги загубија борбите, од утре во своите матични клубови ќе може да се надоградуваат, да созреваат и во идните натпреварувања доследно да го представат својот клуб и својата држава.

Во тимското натпреварување победи “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” од Скопје каде што освоиа 10 златни медали, 12 сребрени медали и 13 бронзени медали.

ТИМСКИ РЕЗУЛТАТИ:
 1.   
Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” – СКОПЈЕ …………149 ПОЕНИ;

2.     “РУТС БЏЏ” – ОХРИД……………………………………51;

3.     “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” – КУМАНОВО…….49;

4.     “РУТС БЏЏ” – ПРИЛЕП………………………………….25.

img_4844   img_4363

Еве ги резулататите од денешното натпреварување:

Деца под 12 година

 • 2010 година:
 1. Дин Радончиќ
 2. Матеј Лазороски
 3. Онур Рушид
 • 2009 година:
 1. Томи Блажевски
 2. Марко Панчевски
 3. Христијан Маркоски
 4. Филип Спасовски
 • 2008 година:
 1. Ива Богдановска
 2. Никола Мојсовски
 3. Дамјан Петровски
 4. Викторија Славкоска
 • 2007/2006 година:
 1. Даниела Алексовска
 2. Марко Ристовски
 3. Мирела Изберовиќ
 4. Александар Колевски
 • 2005/2004 година:
 1. Давор Метковиќ
 2. Петар Петровски
 3. Едвуд Демироски
 4. Алдин Лековиќ

 

Јуниори (под 18 години)

-64 кг:

 1. Андреј Стојановски
 2. Филип Стефановски
 3. Матеј Ванчевски
 4. Ерџан Амит

– 70 кг:

 1. Стефан Сталески
 2. Христијан Тасески
 3.  Кристијан Арсов
 4. Трајче Маџоски

– 76 кг:

 1. Мартин Николов
 2. Кристијан Трифуновски
 3. Стефан Димитриев
 4. Теодор Кузмановски

– 82 кг:

 1. Марио Станојковиќ
 2. Тарик Ахматовиќ

– 94.3 кг:

 1. Никола Протугеров
 2. Шабан Зекир
 3. Давид Шапуриќ

img_4747

 

Девојки

 -60 кг:

 1. Марија Ристевска
 2. Марија Заткоска
 3. Лела Јурукова

+60 кг:

 1. Надежда Василевска
 2. Ирена Алемпиевиќ
 3. Милена Крстескa

 

Сениори (над 18 години)

                -64 кг:

 1. Димитар Трајковски
 2. Михаил Поповиќ
 3. Антонио Дамјановски
 4. Филип Илиевски

                 -76 кг:

 1. Илија Спасески
 2. Андреј Ќосевски
 3.     Стефан Лучиќ

                  -82.3 кг:

 1. Антонио Трајковски
 2. Илија Аврамовски
 3. Никола Петрушевски
 4. Бојан Мирчевски

                 -88.3 кг:

 1. Александар Поповиќ
 2. Митко Белески
 3. Даниел Андреески
 4. Мирче Вељаноски

+100.5 кг:

 1. Андреј Петрушевски
 2. Игор Михали
 3. Дејан Симоноски
 4. Филип Алемпиевиќ

 

Напредна категорија

 1. Стефан Пецевски
 2. Александар Заткоски
 3. Мартин Стефановски
 4. Ненад Ристевски

 

Апсолутна категорија – бели појаси:

 1. Никола Петрушевски
 2. Илија Аврамовски
 3. Бојан Мирчевски
 4. Стефан Лукиќ

img_4677  img_4724