ЈА ПРОДОЛЖУВАЊЕ УСПЕШНАТА ПРИКАЗНА СО НАШИТЕ МАЛИ ШАМПИОНИ!!!

323

Со 13 натпреварувачи, освоивме 13 медали!!!

14753426_1132293473520607_1584897468218849840_o 2-2

Изминатиов викенд во Белград, Србија се одржа силен меѓународен турнир во бразилска џиу џица за деца до 18 години. Имаше натпреварувачи од Србија, Хрватска, Бугарија, Црна Гора…а нашите бои ги представуваа малите шампиони од “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ“.

4 14786838_10205014711847144_1640139044_o

Нашите репрезентатицви предводени од Председателот на Македонската Федерација за БЏЏ, Алексовски Ивица и неговите помошници (Наде Василевска, Сандра Јанкова, Ива Антов, Симона Чипан) освоиа 13 медали, од кои 5 златни медали, 3 сребрени и 5 бронзени медали.

14699646_347927018877694_660191646_o  14696939_1081572751920447_1929906442_n

На ова натпреварување спојувањето беше во основа по возраста и приближно по килажата, но нашиот тим имаше повеќе борби каде што се бореа со потешки противници. Но, наученото на тренинзите нашите го реализираа 100%. Од нашите 14 представници, за 4 ова беше прв турнир, за другите 10 беше 2 или 3 турнир. Сите што не земаа златни медали, се бореа достоинствено и ги представуваат нашите бои на високо ниво.
Повеќето победи беа со зафати каде што судијата мораше да ги прекине борбите за да се случи некоја повреда кај противниците.

14697325_10205014703166927_386313045_o 20161016_153837

5 златни медали:
1. Даниела Алексовска
2. Томи Блажевски
3. Марко Панчевски
4. Леон Митков
5. Марко Ристовски

3 сребрени медали:
1. Никола Мојсовски – прв турнир
2. Андреј Василевски – прв турнир
3. Срна Миткова

5 бронзени медали:
1. Бојан Митковски
2. Александар Колевски
3. Ива Богдановска
4. Дамјан Петровски – прв турнир
5. Никола Цветановски

14697042_10202263139216787_226389014_n  14689962_10205014708647064_482398110_o

Истотака треба да истакнеме дека нашиот член, македонскиот шампион во БЏЏ и ММА борби, Стефан Пецевски беше еден од официјалните судии на турнирот каде што со својата професионалност се истакна пред останатите судии.

17

Тимот на Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ сака да изрази ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ до   “МАКОИЛ”     кој беше спонзор на патувањето.

СИТЕ ЗАЕДНО ДОПРИНЕСОВМЕ ДА ДОНЕСЕМЕ ЕДЕН КУП МЕДАЛИ ВО НАШАТА МАКЕДОНИЈА И НА ВИСОКО НИВО ДА ЈА ПРЕДСТАВИМЕ НАШАТА ДРЖАВА!!!