На ден 16.04.2022 се оддржа балканско првенство во бразилска џиу џица ,,АЈП Бугарија” на кое нашите репрезентативци се закитија со 10 медали од кои 6 златни и 4 сребрени медали.

Златни медали освоија :

  • Даниела Алексовска , Томи Блажевски, Теодора Димеска, Ева Илиевска, Анџела Стамкова, Марија Мичов

Сребрени медали освоија:

  • Марко Трајановски, Михаил Ташковски, Марко Сотиров, Ива Спиридоновска