18 медали за Д Стронгест на АЈП Србија

29

На ден 30.09 (сабота) нашата Македонска репрезентација за бразилска џиу џица учествуваше на турнирот АЈП Србија на кој се закити со 11 златни 5 сребрени и 2 бронзени медали.

Даниела Алексовска 3 златни медали во категориите –

-55 кг +18години кафени и црни појаси ( против натпреварувачка од Обединети Арапски Емирати која рангирана 16 во свет 2 во Азија и прва во Обединетите Арапски Емирати)

-63 кг -18години виолетови појаси (преместена од 52кг во 63кг)

-55кг виолетови појаси без кимоно

Тони Блажевски во категорија -50кг до 14 години зелени и портокалови појаси(златен медал)

Марко Трајановски 84кг  -15 години зелени и портокалови појаси (златен медал)

Антонио Трајковски бели појаси -8 години -30 кг (златен медал)

Петар Џатевски бели појаси -8 години -26кг (златен медал)

Гораст Василевски виолетови појаси +18 години -94кг(златен медал)

Марко Петровски +18 години -69кг сини појаси без кимоно (златен медал)

Стефан Пецевски +18 години -85кг црни појаси без кимоно (златен медал)

Ева Илиевска +18 години без кимоно виолетови појаси -95кг (златен медал) и сребрен медал со кимоно

Давор Метович 2 сребрени медали во категории со и без кимоно -62кг +18 години бели појаси

Леонид Димовски (сребрен медал) до 10 години – 27кг

Андреј Марков (сребрен медал) сини појаси +18 години -77кг без кимоно

Иван Милошев (бронзен медал) сини појаси +18години -85кг

Анџела Стамкова (бронзен медал) -52кг -15 години зелени и портокалови појаси

Учество зема и Марија Мичов која де успеа да се пласира за борба за медал.