ABU DHABI NATIONAL PRO JIU-JITSU CHAMPIONSHIP – BOSNIA AND HERZEGOVINA – GI

337

Овој месец Македонската БЏЏ федерација ќе ја започне новата 2019/2020 натпреварувачка сезона. Првиот турнир на кој ќе учествуваат нашите најдобри претставници ќе се одржи во Сараево, Босна и Херцегновина.

Овој турнир е организиран од светската организација од АЈП (Абу Даби Џиу Џитцу ПРО), која организира меѓународни турнири низ целиот свет. Овој турнир во Сараево ќе биде генерална проба за нашите претставници пред турнирот, кој клубот Д СТРОНГЕСТ заедно со Македонската БЏЏ федерација и организацијата АЈП ќе го одржат во Скопје, Македонија.

Учеството за турнирите кои следат за нашите натпреварувачи ќе биде помогнато од страна на федерацијата и „Агенција за млади и спорт“. Им ја посакуваме целата среќа на нашите репрезентативци на претсојните турнири и очекуваме златни медали! ОСС!