До сега… Тројца натпреварувачи… Две златни и една сребрен медал

720

Нашите македонски претставници, членови на “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” и Македонската Федерација за Бразилска Џиу џица до сега освоија 3 медали и тоа :

Надежда Василевска… Златен медал;


Бојан Митковски… Златен медал;


– Бојан Здравевски… Сребрен медал.


Ги очекуваме борбите на еден од најуспешните македонски БЏЏ натпреварувачи, Стефан Пецевски. Денес Пецевски за прв пат ќе се бори во категорија на виолетови појаси.