Kои се придобивките за човековото здравје доколку тренирате бразилска џиу џица

279
Алексовски Ивица – Основач на “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” и Председател на Македонската Федерација за БЏЏ

 

Бразилската џиу џица има цел систем на техники на борба како во стоечка позиција, така и за борба на под. Вештината е направена специфично за помал и послаб човек да се одбрани од некој поголем и посилен. Има техники за улична самоодбрана која е добра за девојките, се тренираат делови од ММА и елементи кои мора да се знаат за да се бориш во мешани боречки вештини.

БЏЏ се работи со и без кимоно, но многу е важно добро да се совлада вештината со кимоно бидејќи така ученикот има повеќе осет и развива подбра вештина.

Од аспект на човековото здравје, како и секој друг спорт, БЏЏ е одлична за телото, брзо може да се постигне намалување на килажата кај оној што практикува, телото одлично се развива, особено торзото и мускулите од трупот, а за 3 до 6 месеци човекот веќе се чувствува во одлична форма.

Оваа боречка вештина можете да ја тренирате во нашиот клуб “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” кој се наоѓа во Центарот за боречки вештини сместен во ОУ “Партенија Зографски”.

Имаме тренинзи секој ден и тоа:

– понеделник 18.30 – 19.45 часот (кимоно);

– вторник 20.45 – 22.00 часот (кимоно);

– среда 18.30 – 19.45 часот (без кимоно – граплинг);

– четврток 20.45 – 22.00 (без кимоно – граплинг);

– петок 18.30 – 19.45 часот (кимоно) и

– сабота 11.30 – 13.00 часот (отворен слободен тренинг).

Jujutsu-dojo4

Трнинзите ги води Алексовски Ивица , Председател на Македонската Федерација за БЏЏ и Основач на клубовите за боречки вештини “Д Стронгест & РУТС БЏЏ”, носител на кафен појас. Истотака тренинзите ги води со своите асистенти кои истотака се носители на виолетови појаси Мухамед Џевахир, Александар Јакимовски, Александар Заткоски и Бојан Диков.

“Д Стронгест & РУТС БЏЏ”

 

Тимот на “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” под водство на Алексовски е еден од најуспешните клубови во регионот. Во клубот моментално тренираат најдобрите виолетови и плави појаси во нашата држава.

Повеќе информации можете да добиете на 070 24 22 88