Стефан Пецевски… Златен медал во категорија на виолетови појаси 

676

Прв пат борба во виолетови појаси, македонскиот најуспешен БЏЏ натпреварувач,Стефан Пецевски освои златен медал. 

Сега Пецевски има можност да се бори во апсолутна категорија каде што може да се закити со уште еден медал. 

Заедно со останатите натпреварувачи (вкупно 4),досега нашите македонски репрезентативци освоија 3 златни медали + 1 сребрен медал.