Црн појас

АЛЕКСОВСКИ ИВИЦА – официјално првиот македонски црн појас во бџџ кој живее и тренира во Македонија

Првиот македонски носител на црн појас во БЏЏ кој што живее во Македонија , Главен инструктор и основач на “Д Стронгест Македонијa” е АЛЕКСОВСКИ ИВИЦА (биографија за Алексовски може да погледнете на следниов линк…http://thestrongest.mk/instructor-2/)

Алексовски е е човекот кој што ја донесе оваа боречка вештина во Македонија, го создаде првиот клуб за БЏЏ и ја оформи Македонската Федерација за БЏЏ.