Почетна Натпреварувачи

Натпреварувачи

 

 

 

ПРЕДЛОГ РАНГ ЛИСТА на активни спортисти од

 Бразилска Џиу Џица федерација

Ред. број Име и презиме на активниот спортист Добиени бодови по Критериум 1 Добиени бодови по Критериум 2 Добиени бодови по Критериум 3 Добиени бодови по Критериум 4 ВКУПНО бодови
 1.  Ева Илиевска  10  10  30  30  80
 2.  Даниела Алексовска  10  10  30  10  60
 3.  Томи Блажевски  10  10  30  10  60
 4.  Марко Петровски  10  10  10  10  40
 5.  Стефан Пецевски  10  10  10  10  40
ПРЕДЛОГ РАНГ ЛИСТА на спортски клубови од Бразилска Џиу Џица федерација
Ред. број Целосен назив на спортскиот клуб Добиени бодови по Критериум 1 Добиени бодови по Критериум 2 Добиени бодови по Критериум 3 Добиени бодови по Критериум 4 Добиени бодови по Критериум 5 Добиени бодови по Критериум 6 Добиени бодови по Критериум 7 Добиени бодови по Критериум 8 ВКУПНО бодови
 1.  “Д СТРОНГЕСТ” – СКОПЈЕ  10  10  50  50  50  50  10  35  265
 2.  “Д Стронгест & Рутс” – Охрид  8 / 50 / 20 50 / 5 133 
 3. “ Д Стронгест – Рутс” Куманово  2 / / / / 50 / 5 57 

Извршниот Одбор на ден 19.07.2021 донесе Одлука да ги предложи  најуспешните три млади спортисти во периодот од септември 2020год. до јуни 2021год., рангирани согласно Правилникот за рангирање на ФРСМБЏЏ, кои значително се одвојуваат пред останатите рангирани натпреварувачи.  Извршниот Одбор одлучи да ги предложи:

          – Даниела Алексовска – 25 бода;

          – Марко Петровски – 25 бода;

          – Томи Блажевски – 16 бода.

 

Предлог на ранг листа на натпреварувачи за 2021 година

Име и презиме Бодови
Ева Илиевска 78
Михаил Поповиќ 68
Даниела Алексовска 58
Марко Петровски 58
Бојан Манчевски 58

 

Предлог на ранг листа на клубови за 2021 година

Спортски клуб Бодови
“Д СТРОНГЕСТ” – СКОПЈЕ 213
”Д СТРОНГЕСТ & РУТС – ОХРИД” 213
Д СТРОНГЕСТ – РУТС КУМАНОВО 174

 

Ранг листа на натпреварувачи 2017 – 2019

 1. Даниела Алексовска Д СТРОНГЕСТСкопје………………………………..78 бодови
 2. Михаил Поповиќ Д СТРОНГЕСТСкопје………………………………..78 бодови
 3. Марко Панчевски Д СТРОНГЕСТСкопје………………………………..68 бодови
 4. Марко Петровски Д СТРОНГЕСТСкопје………………………………..68 бодови
 5. Стефан Пецевски Д СТРОНГЕСТСкопје………………………………..68 бодови
 6. Надежда Василевска Д СТРОНГЕСТСкопје………………………………..68 бодови
 7. Никола Петрушевски Д СТРОНГЕСТ РУТС БЏЏ Куманово…………….66 бодови
 8. Ева Илиевска Д СТРОНГЕСТСкопје………………………………..28 бодови
 9. Филип Митревски Д СТРОНГЕСТСкопје………………………………..18 бодови
 10. Дамјан Петровски Д СТРОНГЕСТ” Скопје………………………………..18 бодови

Листа на натпреварувачи до 18 години за сезона 09.2018 – 09.2019

 1. Даниела Алексовска – 87 бодови
 2. Марко Панчевски – 81 бод
 3. Марко Петровски – 80 бодови
 4. Бојан Манчевски – 57 бодови
 5. Ненад Мрчковски – 41 бод
 6. Даниел Тодоровски – 38 бодови
 7. Вања Милевски – 37 бодови
 8. Марко Ангелов – 33 бодови
 9. Дамјан Петровски – 24 бодови
 10. Арон Зекир – 22 бодови

Ранг листа на клубови

Ранг листа на клубови во федерација 2018

1.      Д Стронгест Скопје        1374 освоени поени
2.      Д Стронгест  & РУТС-Охрид        294 освоени поени
3.      Д Стронгест – РУТС Куманово        271 освоени поени

 

 

 

 

 

Ранг листа на клубови во федерација 2018 (Државни првенства)

1.      Д Стронгест Скопје        561 освоени поени
2.      Д Стронгест  & РУТС-Охрид        247 освоени поени
3.      Д Стронгест – РУТС Куманово        125 освоени поени
4.      Будо Велес        26 освоени поени
5.      Д Стронгест – РУТС БЏЏ Прилеп        11 освоени поени
6.      Д Стронгест Центар        10 освоени поени

Клубови

Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ – Скопје

Центарот за боречки вештини “Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ” лоциран на ул. Емил Зола бр.10 во Скопје и е најквалитетното место во нашата држава...

Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ – Охрид

Клубот за Бразилска Џиу Џица "Д Стронгест & Рутс Охрид" започна со работа во 2012 година а регистриран е во 2013 г во рамките...

Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ – Куманово

Клубот за бразилска џиу џица Д’Стронгест-Рутс БЏЏ Куманово е основан на 17.06.2013 година од страна на главниот тренер во клубот, Мартин Стефановски. Од основањето...

Д СТРОНГЕСТ & РУТС БЏЏ – Прилеп

Клубот за Бразилска Џиу Џица - Д'Стронгест РУТС БЏЏ Прилеп започна со работа во 2012 година, а во 2013 година стана член на Македонската...

Д СТРОНГЕСТ – Аеродром

Д Стронгест Аеродром е првиот клуб кој произлезе од клубовите под Д Стронгест. Основан е во 2007 година, со почетна локација во ОУ Лазо Ангеловски...